Muzica la birou – script PHP

Prin toate birourile pe unde am lucrat tot timpul a fost o problema cu muzica. Cel care avea acces la boxe era seful incaperii si el seta atmosfera de lucru.
Incercand si varianta “toti cu casti”, biroul devenea o incapere trista. Varianta de compromis era ca cel care avea boxele sa primeasca pe email/facebook/ymess cerinte de melodii de la colegi. Numai ca acest lucru era consumator de timp si de focus si a trebuit sa gasim o solutie.

In cateva ore am dezvoltat un mic script PHP care foloseste fisiere .txt ca baza de date si care permite biroului sa aiba un playlist unic si unde toata lumea are dreptul sa adauge melodii. Aceste melodii sunt redate in ordinea adaugarii, se poate vedea cine a adaugat o anume melodie si daca-ti place si vrei sa-o  bagi la favorite/sa-i dai share, poti vedea cum se numeste si ce link de youtube are.(youtube-ul fiind principalul loc de ascultat muzica pentru multi dintre noi, acest script functioneaza doar cu linkuri YT).

Un alt caz este atunci cand poate ii suna telefonul cuiva din incapere sau poarta o discutie cu un coleg si e necesar ca volumul boxelor sa fie redus. Am rezolvat si acest lucru, oricine poate modifica volumul boxelor direct prin intermediul script-ului.

Un preview al interfetei:

Screenshot 2014-01-22 17.33.13

Scriptul poate fi vazut/descarcat de aici: GitHub OfficeRadio

Instalare
Se uploadeaza pe un server in asa fel incat sa fie disponibil prin intermediul unui browser si accesibil pentru toti cei din birou. Noi l-am pus intr-un anume folder al site-ului companiei.
Se seteaza permisiuni 777 pentru fisierele .txt din folderul bd/

Folosire
1. Cel care are acces la boxe trebuie sa acceseze adresa unde a fost uploadat scriptul dar cu terminatia ?server=1 (ex: www.site.ro/radio/?server=1)
2. Ceilalti colegi din birou doar acceseaza adresa unde a fost uploadat scriptul (ex: www.site.ro/radio/)

Sub nicio forma sa nu fie 2 persoane care intra in acelasi timp cu terminatia ?server=1 pentru ca da peste cap ordinea de redare a melodiilor.

Sper sa va foloseasca.

 

4 Replies to “Muzica la birou – script PHP”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *