Cum se face un gadget pentru Gmail

Ce este un gagdet de Gmail?
Este o bucatica rezervata din site unde iti poti pune diferite unelte (gasite ori in galeria Labs [Settings -> Labs] ori facute de la 0 pentru propriile nevoi/site-uri/aplicatii.) Un gadget apare in stanga imediat sub lista de foldere/label-uri si din cate stiu eu nu le poti modifica ordinea.

Pentru a putea instala un gadget care nu e in galerie oferita de Google, trebuie sa activezi din galeria Labs, gadget-ul numit Add any gadget by URL
. Dupa ce il activezi in Settings vei gasi un tab numit Gadgets. Acolo vei adauga adresa catre fisierul .xml cu gadget-ul tau.

Exemplul pe care-l vedeti mai jos, e cea mai simpla metoda de a crea un gadget pentru Gmail. Practic e un iframe catre ce adresa vreti voi. E recomandat (dar nu obligatoriu) ca ce se va gasi in acel iframe sa pastreze din modul gmail-ului de lucru (bara de loading, fonturi asemanatoare ca familie si marime, etc).

Asadar codul:

[code lang=”xml”]
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Module>
<ModulePrefs title=" " directory_title=" " description=" " author=" " author_email=" " author_affiliation=" " author_location=" " title_url=" " screenshot="http://screenshot.jpg" thumbnail="http://screenshot.jpg" category=" " height="300">
<Require feature="dynamic-height"/>
<Require feature="setprefs"/>
<Require feature="settitle"/>
</ModulePrefs>
<Content type="url" href="ADRESA IFRAME"/>
</Module>
[/code]

Copiati codul de mai sus, modificati cu informatii reale, puneti-l intr-un fisier .xml , introduceti adresa catre .xml in Settings -> Gadgets si instant va aparea in stanga noul gadget.

Ramane la alegerea voastra daca site-ul pe care il administrati are nevoie si de un gadget pentru Gmail.

One Reply to “Cum se face un gadget pentru Gmail”

  1. Buna ziua
    Va rog tare mult scrietimi codul pentru o baza de date sql sau access pentru o tabela in care sa contina o imagine jpg, png sau gif.
    Va multumesc ff mult.
    va doresc o zi buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *