La ce ne ajuta Google Analytics

300433559_bce1db938bGoogle Analytics e pentru majoritatea doar o unealta ce-ti spune cati vizitatori ai avut.
Newslflash !!! E mai mult decat atat. Poate creste o afacere online (magazin), poate creste nr. de vizitatori… totul e sa stii de ce sa te folosesti din panoul lor super complex la prima vedere.
O sa va prezint cateva optiuni care trebuiesc cunoscute de orice proprietar de website.

1. Visitors -> Visitors trending -> Bounce rate
Bounce rate-ul iti spune cat la suta din vizitatori ies de pe site din prima. Adica intra, citesc pagina si fug. Ideal e ca valoarea asta sa fie cat mai mica. Alegi o perioada si te uiti daca e constant sau daca e in crestere, incearca sa-ti aduci aminte ce modificari ai adus site-ului in ultima vreme pentru ca se pare ca nu le prieste vizitatorilor. Deci retine, BOUNCE RATE CAT MAI MIC!

2. Content -> Site overlay
Iti arata in ce zone din site se clickuie cel mai mult. De ajutor sa stii unde trebuiesc puse linkuri cu informatii pe care oamenii vor sa le afle sau actiuni ce trebuiesc facute.

3. Content -> Top exit pages
Aici e simplu. Iti arata topul paginilor de pe care ies vizitatorii din site. Vezi care sunt si incerci sa-ti dai seama de ce pleaca din pagina respectiva (se pierd, nu mai stiu pe ce sa apese…) si cum poti sa-i faci sa nu plece :).

Ca functionalitati sunt mult mai multe in intreg Analyticsul doar ca astea mi se par mie cele mai relevante ca sa poti face un site cat mai util pentru vizitator.

8 Replies to “La ce ne ajuta Google Analytics”

  1. cred c-am zis gresit “pentru a-i creste” , mai degraba pentru a-i face sa devina mai fideli, sa-i “inveti” sa navigheze pe site in interesul tau 🙂

  2. N-am folosit niciodata analyticsul pentru altceva decat pentru a vedea de unde s-a mai accesat blogul meu si ce pagini/subiecte au prezentat interes. Na, e clar ca nu folosesc serviciul asta la capacitate, insa ma intreb cate persoane STIU cum trebuie folosit, in mod benefic, google analytics…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *