Cu masina mica prin apa mare

Se anunta ceva inundatii in perioada urmatoare si pentru am trecut de 2 ori prin situatia de a trece cu masina prin portiuni de apa destul de mari, va spun la ce sa va asteptati daca va incumetati.

Masina in cauza e asta, diesel.

Mi s-a intamplat odata in Bucuresti, dupa o rapaila care a infundat canalele. In prima faza cand am vazut “lacul” de pe sosea, am pus frana si m-am orientat putin sa-mi dau seama cam de adanca ar putea fi, cunoscand “relieful” zonei. Nu m-am orientat prea bine, in punctul maxim apa ajungand sa urce direct pe capota spre parbriz (probabil sa tot fi fost vreo 50cm). Portiunea de traversat era de aprox. 20m. Am pornit cu viteza intai, iar pe la jumatatea distantei desi eram cu turatiile la 4000 si cerea a 2-a, probabil daca schimbam ramaneam acolo. Avand in vedere rezistenta apei, cu turatia de dupa schimbare (de vreo 2000) nu mai avea putere de inaintare.
In timp ce traversam, farurile si luminie din bord palpaiau aproape sa se stinga (ca la o cadere de tensiune) si motorul parea sa dea niste rateuri (astea cred ca erau totusi “valurile” care se formasera si care loveau caroseria).

A doua oara pe centura Sinaia, pe o portiune cu apa nu prea mare (aveam un TIR in fata si vedeam pana unde ii ajunge apa), s-a nimerit sa vina un alt TIR din contrasens. Si din apa aia de 30cm, s-au format niste valuri de 2 ori mai mari. M-au lovit vreo 3 valuri d-astea de au urcat la fel pe capota in sus de n-au mai facut fata nici stergatoarele iar electricitatea a luat-o razna pentru cateva secunde la fel ca prima data.

Surprinzator, in niciunul din cazuri n-a ajuns pic de apa in interior.

2 Replies to “Cu masina mica prin apa mare”

  1. Inseamna ca e Symbolul asta mai nou e ermetic bine de tot, eu am avut unu de prin 2004 si doar daca trecea apa putin peste prag , nu mai vedeai pedalele de apa…

  2. Daca as sta pe loc intr-o apa de genul ala, sunt convins ca ar lua apa. Dar asa in mers in 15-20 secunde se pare ca n-are timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *