Cum m-am lasat de fumat in 2 ore

Mint. Nu m-am lasat. Nici nu m-au lasat sa aleg/sa ma obisnuiesc cu ideea. N-am mai fumat de cateva zile si am observat ca daca imi gasesc ceva de lucru atunci cand imi vine cheful de fumat, dupa 5-10 minute creierul considera ca i-a expirat timpul alocat fumatului si tre sa ma intorc din nou la ce faceam (scriind postul asta sper sa-l pacalesc).
Acum vreo 8 luni n-am mai rezistat cu o masea si m-am dus la dentist promitandu-mi ca ma duc non-stop daca e nevoie numai sa scap odata de tot ce ar fi putut sa-mi provoace durere de dinti. Am niste dinti foarte prosti, pe la 14 ani a trebuit sa-mi pun chiar o masea d-aia stralucitoare tip argint. In fine.
S-a facut ca dupa 8 luni (mers 1-2 ori/saptamana) sa ajung si la ultimii 2 dinti (care din pacate n-au mai fost recuperabili si au trebuit scosi). Dinte scos = implant.

Dupa ce-am facut o tomografie, am aflat ca nu e destul os unde sa fie prins implantul = implant de os.
Mi-au explicat foarte pe scurt ca trebuie bagat niste os animal in vechea radacina ca in cateva luni sa se contopeasca cu osul meu si sa rezulte un os de dimensiuni normale. O nimica toata mi-am zis.

In ziua cu evenimentul ma suna doctorita sa mananc bine, sa nu beau energizante etc. Ciudat, avand in vedere ca am mai avut nenumarate interventii cu anestezie dar niciodata nu m-a sunat.

Well, chestia asta cu implantul de os e ceva legat de membrana de sinus, adica o operatie de finete, nu chestie de 15 minute cum credeam eu. Ideea e ca primele 2 saptamani n-am voie sa fumez (posibilitate de infectie). M-am apucat sa caut pe net studii medicale sa vad importanta fumatului in rezultatul unei operatii de genul asta. Unii zic ca e ok 3-5 tigari pe zi, altii ca deloc.

Am ramas cu regretul ca n-am mai putut fuma ultima tigara stiind ca o perioada n-o sa mai voie. Cred ca m-ar fi ajutat.

2 Replies to “Cum m-am lasat de fumat in 2 ore”

  1. Pai poate cu ocazia asta te lasi de tot de fumat. Peste un timp o sa-ti recuperezi investitia in dantura din banii pe care nu-i mai dai pe tigari ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *