Lefkada 2011

De Lefkada am dat pe Softpedia (rubrica respectiva mi se pare cel mai bun loc de pe internetul romanesc de unde te poti informa pentru planificarea unei vacante). Sunt opinii la curent despre ce e pe acolo … cu poze, pareri bune si rele etc.

A fost pentru prima data in Grecia iar cum imi inchipuiam eu din spusele celor cu care am mai vorbit nu se diferentia prea mult de litoralul romanesc ca si feeling asa ca n-am plecat cu sperante prea mari.

Pentru drum m-am informat tot pe Softpedia si am ajuns sa stiu de la soferii mai feroce care-au postat pe acolo pana si locurile recomandate pentru pisstop :).

Offtopic: Nu vi se pare ca de cand cu tehnologia asta (Google Maps, ViaMichelin, GPS-urile) se pierde mult din farmecul unui roadtrip? Mie-mi place sa ma uit dupa indicatoare, sa fac eu calcule cati km mai sunt, sa ma ratacesc… :). Nu prea mai are niciun farmec cand sti urmatoarea miscare chiar daca e un drum pe care n-ai mai fost niciodata.

Toate tehnologiile recomandau aceeasi ruta (Ruse – Sofia – Kulata – iesire Ioanina – Preveza – Lefkada) asa ca nu mi-a fost greu sa ma hotarasc.

Fiind si pentru prima oara in Bulgaria si mai ales cu masina, am citit putin si despre asta. Te crucesti daca vezi ce informatii gasesti pe mai toate forumurile auto despre Bulgaria. Tragand o concluzie, toata lumea considera traversarea Bulgariei un fel de scapat sapunul la Rahova.

Intr-un final nu mi s-a parut deloc periculos/riscant/whatever, chiar mi-a placut Bulgaria. Nu stiu daca a fost noroc de extrasezon (15-22 sep) dar drumurile n-au fost deloc aglomerate si dupa 15h ore de condus n-am picat lat de oboseala.
Destul de amarati totusi si bulgarii ca autostrazi (vreo 50km pana in Sofia) si inca vreo 20km dupa Sofia dar in regim de european. Indicatoare destule incat sa nu te simti pierdut, chiar daca nu toate in alfabetul nostru dar dupa ce vezi de cateva ori cum arata scris si in limba lor, te prinzi.

~650km in Bulgaria in 7h mers destul de relaxat

In Grecia in schimb, 350km din 500 a fost autostrada (autostrada care trece prin munti si are tuneluri de vreo 80km). Aici a fost cu plata. 2.5E la fiecare punct de taxare (am prins 2 deschise, in total sunt 5-6).

Bulgaria

Grecia

Atat despre drum. Acum despre Lefkada.

Lefkada asta un fel de insula (are un pod mobil care o leaga de continent si care se ridica 10min la fiecare ora). Are vreo 40km nord-sud si e numai munte. Conducand ai impresia ca urci la cota 1400 la Sinaia, nu ca esti la mare. Numai ace de par si pante anevoioase. In schimb asfalt nemaipomenit, marcaje ok si neaglomerat.
Ce mai e de stiut e ca toate plajele ok sunt pe partea vestica a insulei, partea estica are iesire la golf si in majoritatea oraselor sunt porturi nu plaje. Cele din vest sunt cu pereti de stanci mari in spate si la majoritatea se coboara ceva scari (cea mai mare are 300 de trepte).
Noi am ales Vasilliki, oras din sudul insulei (de aici pana la cea mai indepartata plaja se faceau cam 40min cu masina).

Cazare la Studio Sofia, 30E/noapte nimic fancy … AC, internet, bucatarie, TV. Nimic de reprosat.

Plaje sunt destul de numeroase, noi am ajuns la 4. Cumparati o harta locala si le gasiti pe toate. Cea de neratat este insa Porto Katsiki

Mie mi-a placut mult zona. Peisajele, drumurile si orasele, toate au iz de vacanta. E o insula de relaxare nu de bumtzi bumtzi.

Insula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *