Roadtrip de 1 zi din Bucuresti

Sambata impreuna cu 3 prieteni ne-am hotarat sa mergem sa vedem Sarmisegetuza. La 8 dimineata eram in fata blocului gata de plecare. La ora 2 ne propusesem sa fim la Sebes ca pe la 3-4 sa fim la ruine.
Am asteptam 40 de minute dupa unul dintre noi ca sa se ferchezuiasca ca mai apoi dupa ce plecam sa ne intoarcem pentru ca tot el isi uitase banii.

La ora 9 plecam intr-un final pe ruta de mai jos.

Harta_drumurilor_nationale_din_Romania

Cu opriri pentru mancat zmeura, poze, pranz sau doar de intins picioarele am realizat ca era ceasul 15:30 si eram abia la Obarsia Lotrului, de unde urma un drum de 110km pana la Sebes din care 60 pe un drum care poate fi catalogat pe jumatate din distanta lui ca drum forestier.
Drumul asta mi s-a parut cel mai drum lung din viata mea de sofer. Mergeam ce mergeam (si destul de tare) si vedeam ca indicatoarele scad abia cu 2-3km. Un chin. 🙂

La ora 18:00 eram la Sebes, la 4h intarziere decat ne propusesem. Desi eram la 60-70km de Sarmisegetuza am hotarat sa plecam spre casa pe Sibiu – Brasov – Bucuresti mai ales ca 20km din drumul spre cetate e neasflatat si faceam probabil 40-60min numai acolo.

Drumul in total: 760km iar gratie consumului scazut, a fost nevoie decat de 40l de motorina.
Cetatea nu ramane ea nevazuta de mine 🙂

2 Replies to “Roadtrip de 1 zi din Bucuresti”

  1. Miercuri am plecat la drum, din Constanta , spre Sibiu si pe Rumania jos pe treansalpina, sarmisegetuza next!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *