Tara noastra-i o comoara

Nu tin minte daca am scris pe blog pana acum despre promisiunea pe care mi-am facut-o si anume sa nu mai plec in afara pana nu vad tot ce merita vazut in tara asta. Asa ca in lipsa de inspiratie o sa pun imagini/impresii din diferite roadtrip-uri.

N-o sa pun trasee auto exacte pentru ca nu stiu din ce orase sunteti insa o sa dau detalii cat mai exact pentru a ajunge in locurile respective.

1. Sarmizegetusa Regia

“Intrarea” pe traseu se face din orasul Orastie , jud. Hunedoara si sunt indicatoare prin tot orasul inspre Cetatile dacice. In comuna Costesti o sa se termine asfaltul si se merge aprox. 15km pe un drum neasfaltat dar destul de lat iar pe ultimii 5km se urca pe un drum forestier, practicabil cu atentie cu orice tip de masina (asta daca nu ploua).

E un luminis in mijlocul padurii cu ruinele vechii cetati. Daca nu va mai aduceti aminte de la orele de istorie din generala/liceu va puteti lua un ghid care sa va povesteasca istoria locurilor.

2. Cazanele Dunarii

Alt lucru care musai trebuie vazut de orice roman este zona unde intra Dunarea in tara si traverseaza muntii. Mai exact de-a lungul oraselor Oravita – Moldova Noua – Orsova – Drobeta Turnu Severin iar drumul este fix pe malul Dunarii de-a lungul a 100km.

Si acum pozele:

2 Replies to “Tara noastra-i o comoara”

  1. M-as fi dus si eu, dar deocamdata stau in dubii. Am putin km la activ si e cam lung drumul. In viitorul apropiat, poate vara viitoare.

    PS: Tara frumoasa, pacat ca e locuita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *