Cum să ai adrese de email nelimitate cu gmail

Ca programator se întâmplă să ai nevoie de mai multe adrese de email pentru a testa diverse functionalități la care lucrezi. De exemplu un sistem de relații (friendships) unde trebuie să faci rapid mai multe conturi ca să poți verifica că funcționează totul ok.

Dacă ai un domeniu propriu îți poti face un alias de genul [email protected] unde în loc de orice poți pune chiar orice îți trece prin minte și vei primi mailurile forward-ate pe o singură adresă de email. Bun și asa dar nu foarte practic devenind încă un lucru de setat și întreținut.

sursa: pexels.com

În gmail poți avea adrese nelimitate adăugând la numele de utilizator +orice. Dacă ai adresa [email protected], orice email trimis la [email protected] va ajunge tot la [email protected]

Un alt lucru la care poate fi folositoare opțiunea asta e înregistrarea cu o anume adresă de email pentru fiecare serviciu pe care-l folosești ca mai apoi să poți crea filtre pentru mailurile venite către adresa respectivă. De exemplu [email protected]

În felul ăsta îi poți prinde și pe cei care își împart bazele de date cu terți fără să te anunțe și să îi poți trage de urechi.

Lasă un comentariu