Despre recrutarea confidențială

Cum era de așteptat, de când am pornit eComJobs.ro am avut ocazia să înțeleg și să văd mai de aproape ce înseamnă industria de recrutare.

Atunci când am renunțat la WordPress și am creat de la zero o platformă specifică nevoilor noastre, am profitat de ocazie și am implementat rezolvari pentru tot ce ni s-a părut noua greșit la modul în care se face recrutare în zilele noastre.

  1. Am scos poza de profil din CV-uri pentru că nu vrem ca angajatorii să decidă dacă e interesat de el sau ea în funcție de cum arată.
  2. Atunci când un angajator refuză un CV, e obligat să spună și un motiv (care e transmis candidatului). Nici nouă nu ne-ar place să pierdem timp aplicând în stânga și în dreapta fără a primi un raspuns, fie el pozitiv sau negativ.
  3. Înțelegem că poate unele companii nu au nevoie de un angajat full time așa că am făcut o secțiune dedicată colaborarilor punctuale (de unde noi nu câștigăm nimic).
  4. Am făcut un sistem gratuit pe care companiile îl pot folosi pentru a măsura săptămânal gradul de satisfacție al angajaților și a descoperi problemele înainte de a fi prea tarziu.
  5. Cei care aplică și programează un interviu dar nu mai ajung din rea voință sunt etichetați pentru ca celelalte companii să poată afla despre acest comportament.
  6. Nu considerăm candidații o marfă expusă gata de vânzare așa că atunci când companiile sunt interesate de datele lor de contact, trebuie să le ceară explicit acordul (pe care candidații îl pot oferi sau nu).

Cu toate acestea în minte, cândva zilele trecute, o companie de recrutare s-a arătat foarte indignată că nu i-am acceptat anunțul pe site pentru că nu a vrut să menționeze compania la care candidatul ar fi ajuns. Justificarea lor era una corectă din punctul lor de vedere (nu ne lasă clientul) dar niciun moment nu le-a trecut prin minte că poate un astfel de client nu are nevoie de anunțuri publicate pe site-uri ci de o recrutare privată de genul head-hunting.

Nu că aș avea mustrări de conștiință, dar există oare oameni care ar aplica la un job fără a cunoaște unde se angajează?

Lasă un comentariu