De unde îmi iau materiale grafice stock

Deși nu sunt designer, de multe ori am nevoie de diverse materiale grafice pentru o postare de facebook, un icon, o imagine pentru un hero block etc.

În primul rând recomand Canva (chiar și pachetul free) pentru că e un site foarte util atât pentru inspirație cât și pentru editorul online de materiale. Practic dacă ești pe grabă și nu vrei să deschizi Photoshop, îți poți rezolva treaba direct în site.

sursa: pexels.com

Pentru poze stock gratuite, folosesc pexels.com și freepik.com. Se repetă destul de mult conținutul de pe ambele dar cel din urma are în plus și materiale grafice de tip vector și .psd pentru template-uri de infografice, backgrounds etc. Pentru icons de cele mai multe ori m-a salvat flaticons.com mai ales că sunt grupate pe diverse stiluri și le poți descărca tip vector.

De când cochetez și cu editarea video mi s-a întâmplat să am nevoie de muzică de fundal. Și asta e al naibi de greu de găsit gratuit și de oarece calitate. Din fericire am descoperit acest site care are destul de mult content audio de calitate.

Deși nu am avut nevoie până acum, se pare că există o industrie și de stock videos. Până acum am găsit mixkit.co și videos.pexels.com dar din ce m-am uitat pe acolo cam toate au un stil prea americănesc.

Bineînțeles sunt curios să aflu și altele așa că le aștept prin comentarii. Sigur aveți și voi un folder in bookmarks cu tot felul de chestii gratuite și utile.

Lasă un comentariu