Domenii .dev

La final de februarie s-au deschis înregistrăriile pentru domenii .dev ($12/an, musai https). Ele sunt available de pe la început de februarie dar primele săptămâni au fost dedicate proprietarilor de mărci și a licitațiilor pe combinații premium. Imediat ce am văzut știrea, mi-am pus în calendar (cel de Google) un event să nu uit să verific unele domenii când o să devină disponibilă opțiunea pentru public. Doar ca UX-ul aplicației Calendar cam lasă de dorit și m-am ales doar cu o înregistrare în Calendar dar fără a fi notificat în vreun fel în ziua respectivă.

Tot așa arătați și voi când cumpărați un nou domeniu?

Mi-am adus aminte într-un final și-am intrat de bună voie dar când să vreau să dau cu cardul, Google îmi spune că România e țară de lumea a 3-a și încă nu pot fi cumpărate dacă ai domiciliul aici.

O chestie interesantă pe care am văzut-o până acum doar la ei e că dacă încerci să înregistrezi un domeniu care e și marcă înregistrată, primești o atenționare și poți vedea efectiv clasele pentru care e valabil trademark-ul respectiv.

Personal aș fi vrut un domeniu pe care să-l folosesc ca mediu de staging și pe care să-l pot da clienților dar până crește și Romania în ochii Google rămân la clasicele subdomenii dev.whatever.ro 🙂

Lasă un comentariu