Ce gimbal pentru Canon G7X Mark2 să NU îți cumperi

În ultimii ani m-a prins partea cu video-ul (pentru roadtrips.ro) și am facut pasul de la a filma cu telefonul la o cameră mirrorless. Am ales Canon G7X Mark2 pentru că în urma documentării mi s-a parut că are raportul calitate preț cel mai bun.

Între timp mi-am dat seama că dacă vrei ceva cât de cât calitativ, doar camera nu e de ajuns și ajungi să ai nevoie de lumini, microfon, trepied etc. Pe lângă astea, ajungi să-ți dorești și un gimbal, acel dispozitiv echilibrat în mod electronic cu care poți filma scene în mișcare fără a afecta stabilitatea cadrelor.

Mi-am luat unul de pe vremea când filmam cu telefonul, un Zhiyun Tech Smooth de care am fost foarte mulțumit dar care din pacate nu poate fi folosit cu aparatele mirrorless.

Recent m-am trezit în fața faptului că vreau să cumpăr un gimbal care să suporte mirrorless și am început căutarile. Făcând treaba la nivel de pasiune, bugetul nu era unul foarte mare (maxim 1000 lei) și așa am ajuns să cumpăr Feiyu Tech G360.

Feiyu Tech G360

După 5 minute de folosire mi-am dat seama că mi-am luat țeapă si că nu-l voi folosi vreo dată. Echilibrarea funcționează doar că felul în care e construit nu preia din greutatea aparatului în niciun fel, mai mult, o dublează (datorită contragreutatilor) și devine foarte obositoare folosirea. Așadar, dacă ești în căutare de gimbal pentru Canon G7X Mark 2, nu cumpăra Feiyu Tech G360.

Lasă un comentariu