Afiliere CaCING

Cândva anii trecuți (ca exercițiu de testare a unui Raspberry Pi) am făcut cu ajutorul PHP un mic program care se conecta pe bază de API la profitshare și la 2performant și de fiecare dată când apărea un comision nou în cont, începea să cânte o melodie. Practic era un notificator de comisioane. Bineînțeles că în prima noapte l-am lăsat pornit și în mijlocul nopții a început muzica să cânte în casă și nu știam cum să-l închid mai repede 🙂

Era o chestie funcțională pentru mine dar nu prea ușor de instalat/folosit de o persoană non-tehnica așa că de curând mi-a venit ideea să refac acest programel dar să ruleze în orice browser, să fie ușor de instalat și să nu conteze platforma de afiliere de unde sunt comisioanele.

Cum funcționează?

E un singur fișier .php care trebuie încărcat pe un server și care trebuie accesat și lăsat deschis într-un tab din browser.
Se conectează la contul de email, identifică email-urile care conțin în subiect anumite cuvinte și dacă găsește cel puțin un email, redă un fișier .mp3. Se poate schimba fișierul .mp3 și intervalul de timp la care verifică (eu aș recomanda minim 3 minute).

Cum se instalează?

Download de aici, se deschide fișierul cu un editor text și se modifică datele de conectare la mail și eventual cuvintele pe care să le caute în subiectul mesajelor (deocamdată include pattern-ul 2performant și Dognet). E marcată secțiunea care poate fi modificată cu un comentariu la începutul fișierului. Tot acolo se modifică și periodicitatea pentru identificarea unui nou comision.

Posibile probleme

Dacă provider-ul de email oferă autentificare 2FA și e activată, conectarea se face cu un cod unic în locul parolei. Pentru Gmail de exemplu, codurile se generează aici.

Inițial voiam să-l fac să meargă cu melodii de pe youtube dar se pare ca youtoube nu mai permite redarea video-urilor embed-uite dacă tab-ul unde este încărcat nu este activ.

Spor la comisioane 🙂

Lasă un comentariu