Cum am făcut design-ul Pulsul Echipei (ep. 6)

Episodul precedent aici

În primul rând trebuie făcută clar separarea dintre site-ul de prezentare (marketing site) și interfața aplicației. Obiectivele lor sunt diferite așa că abordarea și modul de lucru sunt diferite. Pentru această poveste mă voi rezuma doar la ce ține de aplicație.

Secret: nu mă pricep la design web

Recunosc un design bun, extensibil, scalabil dar nu am răbdarea necesară să-l fac eu. Îmi plac mai mult activitățile cărora le pot vedea rezultatul mai rapid, de exemplu să scriu cod timp de 5 minute, să dau save + refresh și să vad că am o filtrare funcțională.

Din fericire există pe internet și oameni fix opuși mie, cărora le face plăcere să-și vadă ideile puse în Photoshop și mai apoi în browser, fără a se aștepta la a avea un produs finit. Oamenii aștia apelează la site-uri de tipul ThemeForest unde își pun la vânzare creațiile (template-uri html) la prețuri între 10-100$.

Primul criteriu pe care-l caut la un astfel de template e să fie bazat pe Bootstrap. Cunoscând acest framework, îmi va fi mult mai ușor să aduc modificări template-ului sau să creez noi elemente.

Știind din episodul trecut cam ce fel de operațiuni vor face utilizatorii aplicației, știu deja la ce fel de template-uri să mă uit, mai ales că majoritatea oferă opțiunea de preview cu toate paginile/elementele disponibile. Nu caut template-ul perfect ci unul care să acopere 70-80% din flow-urile de care am eu nevoie.

30 minute mai târziu l-am ales pe acesta la doar $20.

Acum că știu și cum va arăta, e momentul să fac un plan detaliat de lucru (bazat pe constrângerile explicate episodul trecut) și să trec la treabă.

Logo-ul

E util ca înainte să ne apucăm serios de lucru să avem și logo-ul gata. Logo-ul va da paleta de culori de a aplicației, feeling-ul general și tonul în textele pe care le vom scrie.

Inițial am făcut chiar eu 2 variante de logo-uri (primele 2 de mai jos) dar într-un final am apelat la un grafician freelancer care a făcut varianta finală (ultima).

Integrarea design-ului cu programarea…

Dacă ești curios de ce va urma îți recomand să te abonezi cu adresa de email în partea dreaptă ca să te pot anunța când public următorul articol.

One thought on “Cum am făcut design-ul Pulsul Echipei (ep. 6)

Lasă un comentariu