Din lacunele RCA-ului

Pentru ca trecuse putin peste 1 an de la ultimul incident in trafic, zilele trecute la o frana brusca de-a mea la o trecere de pietoni, cel din spate a reactionat putin mai tarziu si inevitabilul s-a produs. O tamponare usoara care s-a lasat cu bara sparta. Ziua urmatoare am mers la constatare cu amiabilul, s-a deschis dosarul si s-a inspectat masina. Cand sa-mi dea hartia de intrare in service imi spune ca imi poate da bara dar trebuie sa pun eu din buzunar 50% din vopsitorie pentru ca bara avea niste zgarieturi dinaintea evenimentului. Intr-adevar, erau niste zgarieturi (cei din Bucuresti stiti cum e cu mersul/parcatul intr-un oras foarte aglomerat), dar nu vad care-i problema atata timp cat bara s-a spart la modul la care trebuie inlocuita. Nu ma asteptam sa-mi repare chestiile care n-au legatura cu evenimentul, dar atata timp cat zgarietura veche era in acelasi loc cu spartura, WTF?
Inspectorul (am o problema si cu astia si cu atitudinea lor de parca iti dau ei bani din buzunar pt reparatii) mi-a taiat-o scurt ca asa e regula companiei Generali (companie de rahat daca ii judeci dupa regulile de genul asta).
Mi se pare atitutine cretina sa interpretezi situatia cu regulamentul in mana si sa aplici cuvant cu cuvant indiferent de situatie.
Am refuzat ce mi-a oferit inspectorul respectiv si-am facut o cerere sa fie reanalizata problema. Sa vedem ce se intampla.

Ca si concluzie, se pare ca si RCA-urile astea cunoscute ca scumpe, sunt de fapt aceiasi hoti imbracati in costume mai de calitate.

UPDATE: si la reevaluare am primit aceeasi oferta de reparatie. Intre timp am mai intrebat niste inspectori de la alte companii de asigurare si la niste service-uri si se pare ca sunt acoperiti de lege pentru altfel de cazuri.

5 Replies to “Din lacunele RCA-ului”

  1. Suna stupid dar am incercat sa le explic si problema in modul asta.
    Raspunsul lui a fost: nu pot sa va dau masina cu bara zgariata, ori accepti asa ori nu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *