Trecerea de la Windows la MacOS

Cand vine vorba de tehnologie nu sunt fan declarat al vreuneia. Adica folosesc ce-mi rezolva problema in parametrii asteptati de mine (cateodata e vorba de bani, timp, chef de invatat chestii noi etc.). Am descoperit calculatorul cu Windows 3.1 (pe care in cateva ore am reusit sa-l sterg si am ramas cu Norton Commander) si timp de 15 ani pentru mine Windows a insemnat calculator.

norton commander

Dupa primul an de internet am aflat ca mai exista si alte variante de sisteme de operare dar aveam impresia ca sunt chestii pe care nu poti face tot ce poti face pe Windows si ca tot ce conteaza si despre care e toata lumea la curent, se intampla pe Windows. Si asa era, cred ca Win avea share de 90% chiar mai mult in anii de glorie.

De Mac nu stiu cand am auzit prima data dar din totdeauna am avut 2 pareri despre el: ca e super scump si ca arata super bine (vorbesc de laptop-uri). N-am avut cunostinte cu Mac-uri asadar in 15 ani nu cred ca am stat in fata unuia mai mult de 1h adunat. Asadar tot ce stiam despre el erau chestiile pur mainstream.

Dupa ce am desfacut laptopul vechi sa-l suflu de praf, cateva taste au inceput sa functioneze mai greu asa ca am avut motiv sa caut inlocuitor. Si s-a intamplat sa fiu in starea de a vrea ceva mai cool si nou. Si-am luat un MacBook Pro de 13 in ideea ca in curand sa ma apuc sa invat si programare pentru aplicatii iOS.

Trecerea a fost mai smooth decat ma asteptam, in 2 zile m-am obisnuit cu toate chestiile noi si mi-am instalat/configurat tot ce aveam pe Windows pentru dezvoltare PHP. Nu pot sa spun ca sunt mai productiv dar simt ca stau in fata calculatorului cu ceva mai multa placere decat inainte 🙂

Strict legat de programare, imi place ideea de a folosi terminalul mai mult mai ales ca in ultimii ani mi-am bagat nasul in configurat VPS-uri si a inceput sa-mi placa. Pe Windows in afara de a da ping nu tin minte sa fi folosit vreodata terminalul pentru chestii legate de webdev (ba da, atunci cand rulam scripturi de parsare si voiam sa ruleze cu orele).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *