Baza de date coduri postale

De multe ori am avut nevoie de mici baze de date gen marci de masini, judete, orase, coduri postale etc. si imi era tare greu sa gasesc gratis. De cele mai multe ori gaseam postate pe forumuri dar linkurile de download erau expirate.

Asa ca incerc sa ajut si eu pe altii postand mici baze de date cu informatii cu caracter public pe care le puteti folosi in site-urile sau aplicatiile web pe care le faceti.

Download baza de date coduri postale (format .sql)

Download baza de date coduri postale (format msacces)

Daca aveti cereri de diferite baze de date cu informatii publice care ar fi de ajutor webdeveloperilor si care nu se gasesc deja pe net lasati un comentariu si fac tot posibilul sa le public.

Contracost ofer si baze de date cu continut mai mult sau mai putin la indemana tuturor, doar contactati-ma 🙂

43 Replies to “Baza de date coduri postale”

 1. Salut,

  Ai putea sa-mi spui te rog, cat de actualizata este baza de date cu codurile postale si daca ai alte baze de date care sa contina in plus alte detalii (ma refer strict la coduri postale). Mersi

 2. Salut
  E ultima varianta oferita de Posta Romana (cred ca acum ~2 ani a fost publicata). Stiam ca se poate cumpara si de la posta cu 30 ron un cd cu aceleasi coduri in format excel.

  Da-mi un exemplu de informatii care ar putea fi asociate cu un cod postal si vad ce pot face.

 3. Salut,

  As avea nevoie de o baza de date cu nume strada, numar, sector pt Bucuresti. Stie cineva unde as putea gasi asa ceva ? Free sau contra cost

 4. Salut oameni,

  In primul rand multzam de fisier.
  Acum sa va spun si eu patzania mea: am si eu nevoie de lista completa, corecta, actualizata si mai ales de update-urile care vor mai veni periodic. In acest sens m-am interesat la POSTA zisa si ROMANA. CD-ul nu mai exista (cel putin in depozitul judetean) Nu mai povestesc cum am ajuns la serviciul de vanzari Brasov al postei.
  Se poate !!! Ura !!!! Costa DOAR 896 de euro baza de date (TVAu inclus – atentie!) si fiecare actualizare (nu stiu la cat timp, costa cate 21 de euro (o fi si asta cu TVA inclus) Pentru asta tre sa faci contract etc…
  Na hai ziceti si voi ce parere aveti despre statul roman care vinde informatii publice pe bani grei… Ma intreb de ce de exemplu Banca nationala poate sa dea gratis fisiere cu cursurile valutare si posta nu ? FARA CUVINTE !!! Jorjel

 5. Nu inteleg de ce posta romana cere bani pentru informatii publice, mi se pare ceva de neconceput dar ma rog la noi in tara orice este posibil, aveam nevoie de baza de date pentru un site, dar pana la urma am renuntat si am gasit cele 6-7 coduri postale dorite pe http://www.coduri-postale.net

 6. Ma intereseaza daca a aparut baza de date cu codurile postale mai recenta decat cea postata (chiar si contracost, dar nu la 896 euro!!!!) – inteleg ca ar avea cam 3 ani si probabil au fost facute update-uri.

  Multumesc anticipat.

 7. Pe mine ma intereseaza o baza de date cu localitatile din Europa, deci ceva mai consistenta. Nu la nivel de strada… ci de localitate, regiune, land, judet..etc.
  Imi trebuie pentru un formular intr-un site. Sa selectez rute sau itinerarii cat de cat in limita bunului simt.

 8. Pentru baza de date cu toate localitatile din Europa puteti importa din listele CSV de pe site-ul:

  http://download.geonames.org/export/dump/

  si apoi puteti dinamic obtine de pe googlemaps codul postal daca combinati localitate+strada:

  Exemple:

  https://maps.google.com/maps/api/geocode/xml?address=rue%20de%20Bruges,%20bruge,belgien&sensor=true

  https://maps.google.com/maps/api/geocode/xml?address=fellbach%201%20,Stuttgart,%20Germany&sensor=true

  din pacate pt Romania nu returneaza Cod postal…

 9. am realizat si eu o baza de date (MSAccess) cu aceste coduri. sunt adunate de prin diverse fisiere de pe net si sunt valabile din 2011. am realizat deasemenea o aplicatie in vb6 care gestioneaza aceasta baza de date.
  cei ce doresc sa descarce aplicatia cu tot cu baza de date o poate face de aici:
  http://fastupload.ro/150b6b0b19b7f44177115dbfd774bbf6.html
  cei ce doresc doar baza de date o pot descarca de aici:
  http://fastupload.ro/dfc03a4da182f4c3d484bf2e20ca25ab.html
  … asta dupa ce va faceti un cont
  link-urile sunt valabile pana pe 25.feb.2013
  sper sa le gasiti utile

  NOTA: Cipy in cazul in care consideri ca este util ai putea descarca tu fisierele si sa le incarci pe site-ul tau, avand in vedere ca la un moment dat link-urile vor expira.

 10. Cypi a salvat-o ai pe site-ul lui sub forma:
  Download baza de date coduri postale (format msacces)

  Din acel link cred ca poate fi descarcata, daca nu, da un reply si o voi pune eu pe net inca odata cu link-urile de rigoare

 11. Mihai, te rog mai pune tu odata linkurile deoarece cum a zis si Nick linkurile din partea de sus a site-ului sunt intr-un folder mai vechi (2011) iar tu ziceai de niste baze de date care ma gandesc ca sunt mai actuale.

 12. Aici ai:

  1. Ceva detalii:
  https://ro.wikipedia.org/wiki/SIRUTA

  2. Selectare coduri SIRUTA (pagina de selectie):
  http://colectaredate.insse.ro/senin/classifications.htm?selectedClassification=&action=&classificationName=SIRUTA

  3. SIRUTA An 2012 (actualizare martie 2013) – siruta_an_2012.rar (arhiva rar de 1.3 MB sau 1.396.975 bytes)
  http://colectaredate.insse.ro/senin/classifications/SIRUTA_AN_2012/downloads/siruta_an_2012.rar

  Daca te ajuta, poate postezi ceva cand ai timp si pe alte site-uri ca sa ne ajutam unii pe altii. Eu postez doar aici. O zi buna.

   1. SIRUTA e practic baza de date oficiala cu toate localitatile din Romania. Sunt diverse webservice-uri unde e folosita (asigurari rca, cost livrare firme de curierat).

 13. As avea si eu nevoie de o baza de date cu numele tarilor in limba romana, si care sa contina si un folder cu imagini; ori harti, ori steaguri ale tarilor, imi trebuie pentru un site.

 14. Exista vreo versiune a bazei de date de coduri postale cu georeferntierea lor pe harta (coordonate latitudine, longitudine + eventual raza aproximativa a zonei la care se refera codul postal) ?

  Multumesc.

 15. Multumesc pentru initiativa(Dragoi Ciprian) cu codurile postale…dar si celorlalti care au contribuit.
  Intr-adevar este o problema partea de obtinut baze de date.

 16. Salut,

  Reiau intrebarea lui Florian de anul trecut:
  “Exista vreo versiune a bazei de date de coduri postale cu georeferentierea lor pe harta (coordonate latitudine, longitudine + eventual raza aproximativa a zonei la care se refera codul postal) ?”

  Ma intereseaza pentru o analiza a cabinetelor medicale la nivel national.

  Multumesc

  1. Salut,
   Din pacate nu, singura varianta e de luat fiecare adresa din sql-ul cu codurile postale, sa le cauti in google maps, apoi sa extragi de acolo coordonatele. Dar cu siguranta va avea unele hibe pentru ca nu poate gasi ce trebuie dupa adresa cautata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *