Biziday APP

Acum cateva luni Moise Guran a anuntat ca renunta la emisiunea TV si ca vrea sa faca un business in jurul unei aplicatii de telefon. N-a dat prea multe informatii legat de asta, dar intre timp s-a lucrat si astazi a aparut o prima versiune. Multi o blameaza pentru faptul ca e prea simplista sau ca arata ca rezultatul unui hackaton de weekend, dar eu ma vad renuntand la a intra manual pe tz site-uri.

In primul rand stirile sunt filtrate de catre un operator iar titlul rescris in asa fel incat sa intelegi imediat despre ce e si daca te intereseaza mai multe. Adio stiri false si clickbait.

Spun ei ca in timp, aplicatia va invata pe ce ai dat click in asa fel incat sa creeze un profil anonim de utilizator si sa-ti dea stiri mai multe de la publicatia respectiva sau din domeniul respectiv. Dupa exemplul facebook nu stiu ce sa mai cred despre profilarea asta. Intr-un final ajungem sa ne luam informatiile dintr-un singur loc, alterand realitatea si gasindu-ne dezamagiti atunci cand aflam ca exista persoane (uneori o majoritate) cu pareri diferite.

Pentru inceput n-am niciun dubiu legat de impartialitatea persoanelor care vor face filtrarea, increderea venind de la numele Moise Guran dar vedem cu timpul ce se va intampla.

Bonus:
Aplicatia vine si cu o alerta de cutremur major (peste 6 grade) si spun ei ca vor fi in stare sa anunte cu 20 secunde inainte. Nu stiu sa spun daca sunt curios sa aflu ca functioneaza 🙂

Se poate instala de aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *