roTLD vrea 3000e în avans pentru a deveni registrar

Odată cu trecerea la plata pe an a domeniilor .ro, mă bătea gândul să mă apuc să vând și eu domenii. În vechiul sistem, un partener trebuia să plătească în avans 300e și apoi putea să cumpere cu 35e domenii .ro de la roTLD și să le vândă cu cât își permitea ca să facă un profit.

Acum costul unui domeniu pentru un partener este de 6e/an dar companiile care vor acces la acest preț trebuie să plătească în avans costul a 500 ani adică 3000e. Puțin cam mult pentru o companie la început care ar vrea să facă asta.

Procedura de înrolare și contractul aici.

En-detail prețul unui domeniu e de 12e/an la roTLD dar majoritatea resellerilor îl vor vinde sau îl vând deja cu 10e/an. E o marjă destul de mare dar ca să faci cu adevărat profit trebuie să vinzi sute de domenii în fiecare lună, iar România e o piață cam mică pentru asta.

Companiile care au activități în zona asta trăiesc din hosting dar ăsta deja nu mai e business care să poată fi administrat cu resurse cât mai puține, așa cum îmi doream eu.

4 Replies to “roTLD vrea 3000e în avans pentru a deveni registrar”

  1. Nu stiu, dar mie mi se pare complet aberant, mai ales partea cu 3000 de euro, de ce trebuie sa platesc taxe pe tot ce exista in lumea asta? Taxele o sa ne omoare pe toti si nu doar in domeniul asta…

    1. Nu e o taxa ci o plata in avans. Oricum corect nu prea ea, in felul asta dezavantajeaza persoanele fara prea mult capital care ar vrea sa porneasca o afacere in domeniul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *