Idee de mers la plaja in 2017

Unul din obiectivele Eurotrip-ului de anul trecut a fost  “vazut oceanul“. Nu aveam un loc special in minte, stiam doar ca va fi in Franta pentru ca traseul ne ducea prin Bordeaux iar de acolo pana la plaja sunt vreo 50km. Drumul cel mai scurt era catre oraselul Lege Cap-Ferret, apoi inca vreo 5km printr-o padure de pini, pana am dat de nisip (comuna Le Grand Crohot). Zona este rezervatie naturala pentru ca sunt nu stiu ce dune de nisip protejate.

Finalul drumului arata asa:

Nu v-as recomanda sa mergeti cu masina din Romania pentru simplul fapt ca faceti 3 zile pe drum, dar bine ca avem avioane. Blue Air are cursa spre Bordeaux cu ~500 lei dus-intors asadar mi se pare o alternativa la Grecia, Bulgaria, Romania, adica sub 2000 lei/persoana pentru 1 saptamana, chiar mai putin cu stat la camping.

Mancare exista de tip street food, beach bar sau restaurante. Internet de calitate nu exista, doar conexiuni prin satelit (destul de scumpe si limitate la trafic).

Distractii in afara de plaja nu sunt (poate doar in oras), zona e destul de flower power, cu surferi si nu foarte multi oameni pe plaja, si o plajaaaaaa…

     

 

Sa nu uitati ca soarele apune la vest, adica fix peste apa in fiecare seara.

 

Si un video:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *